ZWOLLE - Woensdag 10 mei vond de 14e editie van Beursvloer Zwolle plaats. Tijdens deze avond kwamen in totaal 24 Zwolse bedrijven en 38 maatschappelijke organisaties en initiatieven samen in Hedon. Ze maakten onderling 76 matches, met een waarde van €70.630 euro.

Beursvloer Zwolle is een evenement waar maatschappelijke organisaties en bedrijven met elkaar in contact komen en onderling matches maken met gesloten beurs. Dat betekent dat één partij een vraag heeft, die die ander beantwoordt, zonder financiële middelen te gebruiken. Bedrijven bieden bijvoorbeeld materialen, hulp bij vormgeving of organisatieadvies. De tegenprestatie van maatschappelijke organisaties kan van alles zijn, denk aan het regelen van een teamuitje tot het beschikbaar stellen van een ruimte.

MBO in de praktijk
Maatschappelijk betrokken ondernemen wordt tijdens de Beursvloer dus op een bijzondere manier in de praktijk gebracht. Op 10 mei werden er maar liefst 76 matches gemaakt in Hedon. Bedrijf Suel Re-integratie maakte een match met @ease, een nieuwe organisatie in Zwolle die op zoek is naar meer naamsbekendheid. Zorgorganisatie Frion zocht een bedrijf dat een dag bij hen wilde klussen en matchte met Subvention. Bedrijf HiFive bood Humanitas een workshop aan en als tegenprestatie gaan zij een voorlichting geven aan de cliënten van het bedrijf. Een van de laatste matches die werd vastgelegd, was van Zalsman die het drukwerk van Prisma Psychologie zal restylen. Daar tegenover bieden zij een meditatiesessie. Alle matches moeten binnen één jaar na afloop van de beursvloer worden gerealiseerd.

Oprechte interesse
"Ook tijdens deze 14e editie merkten we de positieve energie bij de deelnemers", vertelt Odelia Otten, projectleider Beursvloer Zwolle vanuit ZwolleDoet! "Wij organiseren de beursvloer om het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties dichter bij elkaar te brengen, om nieuwe samenwerkingen te zien ontstaan. Het is dan ook super om te zien hoe deelnemers hun netwerk uitbreiden, oprecht geïnteresseerd zijn in elkaar en vraag en aanbod samenbrengen. Sommige bedrijven en organisaties maken een match die doorloopt voor een langere termijn. Dat moedigen wij vanuit ZwolleDoet! van harte aan."

Beursvloer Zwolle werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door de volgende partners: Zalsman, Beeldprikkels, KPMG, Het Notarieel, Geatana Ferla, Hedon, Frion, Arthur Jonker, Slagerij van Guilik, Storm in Recruitment en Onwijs Marketing.