OVERIJSSEL - Scholieren van basisscholen in Overijssel gaan de komende periode op creatieve wijze kennismaken met de vele bijzondere planten- en diersoorten die leven in onze provincie. De kinderen worden uitgenodigd om hun favoriete zeldzame soort te tekenen afgaande op de naam. Soorten met namen als: groene glazenmaker, franjestaart, kommavlinder, klein wintergroen nodigen de kinderen uit om hun fantasie de vrije loop te laten. De winnende tekeningen hangen tussen 19 juni en 9 juli op groot formaat in bushokjes door de provincie.


"Sommige planten en dieren in Overijssel verdienen extra aandacht. Omdat ze zeldzaam zijn of vooral in Overijssel voorkomen. De provincie wil deze zeldzame soorten graag in Overijssel houden. Als je ze niet kent wordt dat lastig, want onbekend maakt soms onbemind. De eerste stap is de bekendheid van deze soorten vergroten. Zodat Overijsselaars een aantal van hen bij naam leert kennen. Daarom startte de provincie de campagne Ongekend Natuurtalent”, stelt Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde Landbouw en Natuur.

Soorten die extra aandacht verdienen

De zogenoemde 'aandachtsoorten' wil de provincie beschermen en sterker maken. "In onze provincie leven 114 aandachtsoorten die extra bescherming en versterking van hun leefgebied nodig hebben. Het zijn planten en dieren waarvoor Overijssel een belangrijk leefgebied vormt. Wij stimuleren daarom (inwoners)initiatieven die deze planten en dieren helpen met een subsidieregeling ‘Verbeteren condities voor aandachtsoorten’", vervolgt gedeputeerde Ten Bolscher. De soorten waar het om gaat vind je op www.natuurvoorelkaar.nl onder ‘condities voor soorten op orde’.

Natuur voor Elkaar

Onder het motto 'Zie wat jij kan doen, ga voor groen’ werkt de provincie samen met inwoners, organisaties en (agrarische) ondernemers aan het beleven, benutten en beschermen van natuur en groen. Deze samenwerking is gebundeld in het natuurprogramma Natuur voor Elkaar.