ZWOLLE - De Vivente RUN voor UNICEF van begin vorige maand heeft tot nu toe € 27.735,47 opgehaald voor het goede doel. “Ik ben ongelofelijk trots op dit prachtige resultaat!” vertelt Arend Eilander, bestuurder van Vivente. “Onze leerlingen hebben niet alleen op de dag van de RUN keihard gerend voor hun stempels maar ook in de weken ervoor en erna verschrikkelijk veel werk verzet tijdens het zoeken naar sponsoren en het verzamelen van de opbrengst.” Dat dit niet vanzelf gaat bevestigd Eilander direct: “Onze grote dank voor alle ouders/verzorgers, collega’s en al die vrijwilligers die hebben geholpen om dit resultaat mogelijk te maken.”

“Ik vind het heel goed dat we zoveel geld hebben opgehaald.” Vertelt een van de leerlingen als ze vandaag het voorlopige totaalbedrag horen. “Het was leuk om te doen en voor UNICEF dus dat is ook goed.” Terwijl ze weglopen zie ik ze elkaar een high-five geven.

Niet alleen het resultaat is bewonderingswaardig ook het feit dat de deelnemende leerlingen vanuit heel Zwolle en van alle denkbare achtergronden is iets waar Eilander trots op is. “Het is fantastisch om dat inclusieve onderwijs dat we als Vivente zo belangrijk vinden op zo’n dag te zien. Ongeacht afkomst, religie of wat dan ook: samen hebben we de schouders er ondergezet en een prachtig resultaat behaald.”

De ruim 1250 leerlingen renden 9 juni door het PEC Zwolle stadion. “Een unieke locatie voor een uniek evenement medemogelijk gemaakt door tientallen vrijwilligers en bedrijven die zich wilden inzetten voor dit prachtige doel.” Vertelt Nadia Wentzel van UNICEF. “Het was een unieke samenwerking tussen Vivente, Connect Logopedie, LUMEN Events, PEC Zwolle en Regio Zwolle United die samen zijn gekomen voor UNICEF met een prachtig resultaat waar vele kinderen wereldwijd mee geholpen zijn.”