ZWOLLE - Vier je de zomervakantie dit jaar in Zwolle? Dan heb jij mazzel! Er is namelijk genoeg te doen in de binnenstad en de wijken. Je kan zwemmen in één van de plassen, naar musea of meedoen aan de Zwolse Zomerspelen - sport & cultuur. Dit is een samenwerking tussen Stadkamer, SportService Zwolle, Travers en veel cultuurmakers en sporters. Zij organiseren de komende maanden veel verschillende activiteiten en workshops vol sport en cultuur voor jou!


Wat dacht je bijvoorbeeld van Maak Mee(r), creatieve workshops in de Zwolse wijken? In augustus en september krijgt elke wijk zijn eigen feestje. De Stadkamer zorgt ervoor dat er leuke, creatieve workshops bij jou in de buurt gegeven worden. Culturele makers en artistieke talenten die een workshop willen verzorgen, kunnen zich voor Maak Mee(r)! aanmelden bij Stadkamer.

Sport en spel

Wil je liever sporten? Dan heeft SportService Zwolle in elke wijk wel iets te doen. Zoals Kids Summer Beach (Milligerplas), het Play on voetbalkamp bij ZAC (Zwolle zuid), of de sport&spelochtend (Holtenbroek). Het zijn maar drie voorbeelden. Kijk voor het hele aanbod, de dagen en tijden op de website van SportService Zwolle.

Travers Welzijn organiseert onder andere zomerpret, jeugdland en pannavoetbal. Je vindt alle activiteiten op de website van SamenZwolle

Het beste idee voor 1,5 meter

Ook kan je, als jongere, laten weten hoe je bent omgegaan met de coronamaatregelen. Misschien heb je wel een heel goed idee voor de 1,5 meter samenleving? Doe dan mee aan de activiteiten over dit thema. Binnenkort lees je via social media meer over deze activiteiten. In dit project werken samen: Impacter, Think op school, BUZZ, Travers Welzijn, de Stadkamer, SportService Zwolle, Rezet en Kunsteducatie Nederland/Escapevan, Jongerenraad, Participatieraad Zwolle en de gemeente Zwolle.

Wil je meedoen?

We vinden het hartstikke leuk als jij meedoet aan de Zwolse Zomerspelen - sport & cultuur. Wil je weten waar en wanneer iets te doen is? Kijk dan op de kalenders van:

Behalve de Zwolse Zomerspelen zijn er nog veel meer activiteiten in de stad. Een overzicht daarvan vind je op de website Samen Zwolle

Waarom zijn er Zwolse Zomerspelen?

Door de coronacrisis gaan veel inwoners niet of korter op vakantie dan anders. Daarnaast zijn veel evenementen die anders in de zomerperiode gehouden worden al afgelast. De gemeente Zwolle vindt het belangrijk dat kinderen, jongeren en ook volwassenen zich toch kunnen vermaken en kunnen ontspannen deze zomer. Daarom vroeg ze aan de Stadkamer om samen met andere partijen extra activiteiten te bedenken en organiseren. Het mes snijdt hier aan twee kanten. Want dit levert voor cultuurmakers en veel sportorganisaties werk en daarmee inkomsten op. Het resultaat: de Zwolse Zomerspelen, vol sport en cultuur.