ZWOLLE - Zwolle wil graag een podium bieden voor kunst. De gemeente Zwolle en Zwolle Marketing organiseren daarom deze zomer ‘Art Flow Zwolle’. Op verschillende locaties wordt kunst getoond van Zwolse kunstenaars, aangevuld met werk van internationaal bekende kunstenaars uit Nederland en België. De kunst is via een route door de stad met elkaar verbonden. Zwolse kunstenaars kunnen tot en met 12 mei 2022 bestaand werk aanmelden voor de expositie. Vóór 21 mei wordt bekend gemaakt welke werken voor de kunstroute zijn geselecteerd.


Beeldende kunst en schilderkunst

Het streven is om werk van 5 beeldende kunstenaars en 20 schilderkunstenaars te selecteren. Naast deze 25 Zwolse kunstenaars, nemen ook 9 bekende beeldende kunstenaars uit België en Nederland deel met bestaand werk. De Zwolse kunstenaars worden via een open uitvraag uitgenodigd om bestaand werk in te zenden. Een onafhankelijke commissie van deskundigen beoordeelt welke kunstenaars in aanmerking komen voor de manifestatie.

Zwolse kunstenaars in de spotlight

Monique Schuttenbeld, wethouder van cultuur: “Zwolle groeit en daar hoort ook een grootstedelijk cultureel aanbod bij. De Zwolse cultuursector heeft hiervoor veel te bieden. Met ‘Art Flow Zwolle’ laten we de toekomstige verandering van Zwolle zien op het terrein van kunst en cultuur. Wij helpen onze kunstenaars om hun kunst zichtbaar te maken en zetten de Zwolse cultuursector hiermee op de landelijke en Europese kaart.”

Art Flow Zwolle vindt plaats vanaf 21 mei tot september 2022. Er wordt in de stad een route uitgezet langs de verschillende beelden en expositie-instellingen.

Aanmelden voor expositie kan tot en met 12 mei 2022

Bestaand werk inzenden kan via het aanmeldformulier op https://www.visitzwolle.com/art-flow-zwolle/

Hier is ook informatie te vinden over de voorwaarden voor deelname.

De gemeente Zwolle heeft de selectie van deelnemers overgedragen aan een onafhankelijke commissie, bestaande uit leden van de kunstcommissie van het academiehuis en de adviesraad beeldende kunst. De inzendingen worden beoordeeld op kwaliteit, originaliteit en vernieuwing. Deelnemers krijgen vóór 21 mei 2022 bericht of zij zijn geselecteerd.