ZWOLLE - Samen met ondernemers werken we in Zwolle aan een mooie toekomst waar inclusiviteit, circulariteit en klimaat centraal staan. Tijdens de Week van de Duurzaamheid brengen we deze thema’s extra onder de aandacht. Dat doen we onder meer met een Belevingstour en een Impactlunch in de binnenstad op zaterdag 15 oktober. Voor beide initiatieven kunnen ondernemers zich nog aanmelden, maar let op: het aantal plekken is beperkt

In Zwolle bieden ondernemers oplossingen op maatschappelijke vraagstukken als ‘hoe zorgen we voor werk voor iedereen?’ en ‘hoe kunnen we minder grondstoffen en/of energie gebruiken?’. Tijdens de impactlunch en de Belevingstour delen we deze oplossingen en maken we impactondernemers zichtbaar.

Impactlunch

De impactlunch wordt op zaterdag 15 oktober van 11.30 – 13.00 uur gehouden op het Rode Torenplein. De thema’s inclusiviteit en duurzaamheid staan centraal. Eline: ‘Tijdens deze lunch bespreekt u met inwoners van Zwolle en met andere ondernemers allerlei thema’s op het gebied van duurzaamheid en inclusiviteit. Dat doen we aan de hand van gesprekskaarten op tafel. U kunt kennis delen met of ophalen bij andere ondernemers, maar ook horen waar eventuele afnemers van uw product of dienst tegenaanlopen of ze juist laten kennismaken met uw bedrijf.’

Belevingstour

Op zestien locaties bieden ondernemers tijdens de Belevingstour workshops, diensten en producten aan met als doel bezoekers te informeren en te inspireren. De tour is te lopen van 10.00 – 17.00 uur en wordt geopend door Wethouder Paul Guldemond. ‘De deelnemers zijn heel verschillend’, zegt Eline Stolk van Impactmakers Zwolle, organisator van de tour. ‘Zo kunnen bezoekers bij De Buurman een salade maken met biologische producten, toont sociale onderneming Mijn Wand duurzame wandrekken die zijn gemaakt door mensen die een nieuwe start op de arbeidsmarkt willen maken en kunnen kinderen bij tweedehands kinderkledingzaak Wendyz een spijkerbroek pimpen. En we hebben een primeur: bij galerie Dennie Boxem kunnen mensen voor 40 euro een stuk koraal op een schilderij schilderen. Het geld wordt gedoneerd aan de Reef Restoration Foundation. Zij kweken koraal, plaatsen het terug in het Great Barrier Reef en het verzorgen voor een jaar.’ De Belevingstour begint bij de Belgische Keijzer. De route wordt aangegeven met posters achter de ramen en in een routeboekje en is gratis toegankelijk voor alle deelnemers.

Winnaar Zwolle’s Got Talent

Tijdens de Belevingstour wordt de film vertoond van de winnaars van Zwolle’s Got Talent. Hieraan konden ondernemers meedoen die een oplossing bieden op het gebied van klimaatbestendigheid, circulariteit en/of inclusiviteit. Uit elke categorie is er één winnaar. Die worden op vrijdag 23 september bekendgemaakt op de website van MarketingOost en ImpactmakersZwolle.

Deelnemen belevingstour of impactlunch

Aanmelden voor de impactlunch kan tot maandag 10 oktober via de website van Impactmakers. Zwolle. Geef ook aan wat voor soort onderneming u heeft. Er wordt dan bij de tafelschikking rekening gehouden met een gevarieerde doelgroep aan iedere tafel. Wanneer u zich aanmeldt kunt u ook onderwerpen aandragen voor de gesprekskaartjes. Aanmelden voor de belevingstour kan nog tot 22 september door te mailen naar impactmakerszwolle@gmail.com. Voor beide evenementen zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.