ZWOLLE - 85 nieuwe populieren zijn in het voorjaar 2021 aangeplant aan de Aalvangersweg. Vanaf begin 2020 vervangt de gemeente Zwolle onveilige populieren in de openbare ruimte zoals aan de Aalvangersweg en aan het Park Engelse Werk.


Uit onderzoek is gebleken dat een aantal populieren in Zwolle in slechte staat zijn. Dit is gevaarlijk voor de bewoners, fietsers en automobilisten die elke dag onder de bomen lopen en rijden. De bomen worden daarom vervangen door gezonde jonge populieren die veel ruimte krijgen om uit te groeien tot grote bomen.

Aalvangersweg
De oude populieren die aan de Aalvangerweg moesten worden vervangen, waren van het boomsoort Populus x canadensis ‘Forndorf'. Van de 85 nieuwe populieren zijn 46 bomen van het soort Populus x canadensis ‘Ellert’, 25 bomen van het soort Populus x canadensis ‘Koster’ en 14 bomen van het soort Populus x canadensis ‘Robusta’. De nieuwe populieren zijn op een grotere afstand van elkaar aangeplant dan in de oude situatie, circa10 meter in plaats van circa 5 meter. Er komen daarom minder bomen terug maar de nieuwe bomen kunnen wel breder en gezonder uitgroeien.