ZWOLLE - Van maandag 14 augustus tot en met woensdag 20 september gaat aannemer Van Gelder wegwerkzaamheden uitvoeren aan de Hasselterdijk. In opdracht van de gemeente Zwolle wordt in die periode het weggedeelte van de Hasselterdijk definitief ingericht. De werkzaamheden vinden in 3 fasen plaats.

Werkzaamheden

Tijdens de wegwerkzaamheden wordt het weggedeelte van de Hasselterdijk definitief ingericht. Hierbij vervangt Van Gelder het huidige asfalt door nieuw asfalt en legt de aannemer op een groot aantal plekken grasbetonstenen langs de randen. Ook voert de aannemer herbestratingswerkzaamheden uit en worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht.

In 3 fasen

De werkzaamheden vinden in 3 fasen plaats:

  • Fase 1: Sluis t/m kruising Oranjeriestraat | 14 augustus - 6 september 2023

De aannemer informeert direct aanwonenden rechtstreeks en in detail over deze werkzaamheden. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

  • Fase 2: Kruising Twistvlietweg – Hasselterdijk | 30 augustus - 1 september 2023

Deze werkzaamheden vinden plaats in de avonduren en nachten: tussen 19.00 en 06.00 uur. Tijdens die uren is de Twistvlietbrug afgesloten voor al het verkeer en wordt het verkeer omgeleid via de Mastenbroekerbrug. Overdag kunnen fietsers wel gebruik maken van de Twistvlietbrug. Doorgaand gemotoriseerd verkeer – zoals de bus – wordt in deze periode omgeleid, zowel overdag als ’s avonds en ‘s nachts.

  • Fase 3: Kruising Oranjeriestraat t/m Hasselterhaven | 5 september - 20 september 2023

De aannemer informeert direct aanwonenden rechtstreeks en in detail over deze werkzaamheden. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Voor het slagen van de werkzaamheden zijn onder andere goede weersomstandigheden nodig. De werkzaamheden kunnen worden uitgesteld.