ZWOLLE - Er wordt volop gewerkt in het gebied tussen de A28 en de oude Hessenweg bij Zwolle-Noord. De liggers van het viaduct over de Nieuwleusenerdijk zijn inmiddels geplaatst. Onderdelen voor het viaduct over de A28 worden de komende drie weken geplaatst in de nachtelijke uren.

De nieuwe ongelijkvloerse kruising over de Nieuwleusenerdijk is met het plaatsen van de liggers weer een stap dichterbij. Door het viaduct kan verkeer vanaf de N340 vanuit Ommen straks rechtstreeks de A28 oprijden en vice versa. Het viaduct over de A28 zorgt voor aansluiting van verkeer uit de richting Staphorst naar Dalfsen en van Dalfsen richting Amersfoort. Het werk aan dit viaduct vindt de komende drie weken plaats in de avond en nacht. De geluidsoverlast zal naar verwachting beperkt zijn. De verkeersdoorstroming wordt samen met de gemeente Zwolle en Rijkswaterstaat gemonitord.

Project Vechtdal Verbinding
De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de provincie Overijssel en maken deel uit van het project Vechtdal Verbinding dat moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer naar Zwolle, Ommen, Hardenberg en omgekeerd. Ook worden de wegen veiliger gemaakt. Als alles volgens planning verloopt gaan de viaducten vanaf eind augustus 2021 open.

Werkzaamheden Nieuwleusenerdijk
Tot en met 18 september 2020 wordt de Nieuwleusenerdijk aan de kant van de IKEA omgebouwd. Vanaf 19 september start fase 3, die tot 30 oktober 2020 duurt. Tijdens fase 3 wordt de Nieuwleusenerdijk aan de kant van Van der Valk omgebouwd. Het verkeer wordt over het deel van de rijbaan langs de IKEA geleid. Tijdens de werkzaamheden blijft het fietspad open.

Bentheimstraat wordt afrit N340
De Bentheimstraat wordt straks een nieuwe afrit van de N340 en wordt definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer moet vanwege de werkzaamheden al sinds 3 augustus via de Diepholtstraat rijden. Deze omleiding is voor fietsers tijdelijk. Zij kunnen na afronding van de werkzaamheden het bedrijventerrein wel via de Bentheimstraat in.

‘Spannendste deel volgend jaar’
Toon van Beek is als projectleider bij de gemeente betrokken bij de werkzaamheden. ‘De provincie is in de lead. Wij kijken mee met de plannen. Het spannendste deel dat ook de meeste overlast zal geven voor ondernemers en bezoekers van Hessenpoort, wordt volgend jaar uitgevoerd. Gedurende drie weken in augustus 2021 wordt het nieuwe knooppunt aangesloten op de bestaande wegen. Met een aparte verkeerscommissie kijken wij goed naar welke overlast de werkzaamheden opleveren voor Hessenpoort, of de aannemer er voldoende aan doet om die overlast binnen de perken te houden en of er niet te veel vertraging optreedt. En natuurlijk houden we goed in de gaten of de doorstroming goed blijft, ook wanneer Hessenpoort groeit.’

Meer informatie
Meer informatie, inclusief een beeld van de situatie nu en straks vindt u hier

Vragen
Ondernemers op Hessenpoort die vragen hebben over de uitvoering kunnen bellen met de Omgevingstelefoon Vechtdal Verbinding: telefoonnummer 06-3459 0611 of een e-mail sturen naar vechtdalverbinding@bam.com