ZWOLLE - In de afgelopen periode is de vraag naar huishoudelijke ondersteuning toegenomen. Dit komt onder andere doordat mensen steeds ouder worden en ook langer zelfstandig thuis wonen. Op dit moment is er echter bij de aanbieders van huishoudelijke ondersteuning een tekort aan huishoudelijke hulpen. Dat betekent dat er een wachtlijst is ontstaan. Het tekort is ook landelijk een probleem.

Er wordt door de aanbieders, samen met de gemeente, gezocht naar oplossingen om de wachtlijst te verkorten. Als inwoners zich melden bij het Sociaal Wijkteam voor huishoudelijke ondersteuning wordt eerst gekeken wat de inwoner of zijn omgeving nog zelf kan regelen. Als inwoners in aanmerking komen voor huishoudelijke ondersteuning, dan betekent dit nu dat ze op de wachtlijst komen. Ook wanneer iemand gebruik maakt van huishoudelijke ondersteuning en een hulp is bijvoorbeeld ziek, dan betekent dit dat de hulp niet zomaar vervangen kan worden.

We snappen dat dit vervelend is voor inwoners die huishoudelijke hulp nodig hebben en we werken aan mogelijke oplossingen. Zorgaanbieders zijn hard op zoek naar mensen die als huishoudelijke hulp aan de slag willen gaan.