ZWOLLE - Op zaterdag 9 april aanstaande vindt de elfde editie plaats van De 10 Mijl van Zwolle-Zuid. Om dit evenement in goede banen te leiden zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. Deze zijn tussen 10.00 en 20.00 uur van kracht op de route van de loop, zoals bij de start- en finish (Thorbeckelaan), de fietsstraat Zwarteweg en de omgeving van de IJssel.


Starttijden

Vanaf 14.30 uur vindt de Kidsrun plaats. De volwassen deelnemers starten om 17.00 uur vanaf de Thorbeckelaan, ter hoogte van wijkcentrum SIO. Afhankelijk van de inschrijving wordt er 5 of 10 mijl gelopen. Verwacht wordt dat de lopers uiterlijk 19.00 uur gefinisht zijn.

Looproute

Gestart wordt vanaf de Thorbeckelaan om vervolgens via de Nieuwe Deventerweg, Zwarteweg en de Schellerbergweg naar de IJssel te gaan. Ter hoogte van de IJssel wordt er gelopen via de Schellerdijk, Oldeneelweg, Beekmanpad, Harculosepad naar Harculo en weer terug, om via IJsselcentraleweg over fietspaden naar de Thorbeckelaan terug te lopen. Meer informatie over het parcours is te vinden op www.10mijlvanzwollezuid.nl

Autoverkeer

Op de looproute zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk en worden verkeersregelaars ingezet. De maatregelen zorgen meestal slechts voor momenten van oponthoud. Op een aantal plekken wordt het verkeer echter verzocht om te rijden, zoals op Pilotenlaan – Forelkolk en Commissarislaan – IJsselcentraleweg.
De Nieuwe Deventerweg is op het gedeelte tussen Ittersumallee en Thorbeckelaan afgesloten voor het verkeer tussen 16.00 en 17.45 uur. Verkeer van en naar Ittersum wordt geadviseerd te rijden via de Oldeneelallee, Nieuwe Deventerweg en Troelstralaan.

Fietsverkeer

De looproute loopt deels over de fietsroute Rondje Zwolle, zoals ter hoogte van de IJssel. De fietsroute is daarom niet beschikbaar van 16.30 tot 20.00 uur.
Fietsers die normaal via de fietsstraat Zwarteweg gaan, worden geadviseerd een andere fietsroute te nemen tussen 16.30 en 20.00 uur. Bijvoorbeeld via de Schellertunnel, Jofferenlaan, Grenslaan, Grenspad (fietspad langs de IJsselalee), Bloksteeg, Gruitmeesterslaan en het Ter Kuilenpad.

OV

De stadslijnen 6 en 8 van Keolis rijden tussen 16.00 en 20.00 uur een aangepaste route door Zwolle-Zuid. Hierdoor vervalt tijdelijk een aantal bushaltes.