ZWOLLE - De 62e editie van Ster van Zwolle is op zaterdag 4 maart 2023. Om het evenement veilig te laten verlopen, neemt de gemeente Zwolle verkeersmaatregelen op en rondom de wielerroute. Waaronder afsluiting van de Ceintuurbaan in rijrichting A28 ter hoogte van Isala, tussen 12.00 en 18.30 uur.


Kijk voor de wielerroute op de website van Ster van Zwolle.

Vanaf 12.00 uur: kort oponthoud in en om binnenstad

Om 12.00 uur is de neutrale start op het Grote Kerkplein. De wielrenners rijdt dan via de Sassenstraat – Sassenpoort – Groot Wezenland – Luttenbergstraat – Wethouder Alferinkweg – Marsweg – Oldeneelallee. Op de Marsweg ter hoogte van de Oldeneelallee is vervolgens de officiële start. De wielrenners verlaten Zwolle dan via Nieuwe Deventerweg – Hollewandsweg. Verkeer heeft hierdoor kort oponthoud.

12.00 tot 18.30 uur: afsluiting Ceintuurbaan in rijrichting A28

De wielerploeg komt via Spoolderbergweg – IJsselallee – Oldeneelallee in Zwolle terug. Om waarschijnlijk tussen 16.00 en 16.45 uur te finishen, op de Ceintuurbaan ter hoogte van Isala. Terwijl de wielrenners finishen, wordt het verkeer in de omgeving kort opgehouden. Ook zijn de oversteken op de kruisingen Leo Majorlaan/Dr.Spanjaardweg en Wipstrikkerallee/Kuyerhuislaan afgesloten.

Tussen 12.00 en 18.30 uur is de Ceintuurbaan afgesloten op het gedeelte tussen Oldeneelallee en Dr. Van Heesweg in rijrichting A28. Verkeer wordt omgeleid via Oldeneelallee – IJsselallee.

Isala blijft bereikbaar

Verkeer vanaf de A28 kan via de Ceintuurbaan naar de Dokter van Heesweg en de Dokter Spanjaardweg. Verkeer vanaf Marslanden/Wijheseweg/N35 wordt via Oldeneelallee – Marsweg – Leo Majorlaan omgeleid naar de Dokter Spanjaardweg. De omleidingsroute wordt aangegeven met routecode 2.

Ga voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen in Zwolle naar www.zwolle.nl/bereikbaarheid