ZWOLLE - Zwolle werkt aan de weg in de zomerperiode. De wegen in Zwolle zijn van goede kwaliteit. Om dat zo te houden zijn er werkzaamheden nodig op de A28, het Spoolderplein en de IJsselallee van 15 tot 31 augustus. We vervangen het asfalt en brengen nieuwe markeringen aan. Zo wordt ‘t veiliger. We doen veel werkzaamheden tegelijk zodat de hinder zo kort mogelijk is. Rijkswaterstaat en Gemeente Zwolle werken hierin nauw samen.


Dinsdag 15 augustus – maandag 21 augustus IJsselallee

Van 15 tot en met 21 augustus wordt er gewerkt aan de Spoolderbergweg en de IJsselallee. Op dinsdag 15 augustus vanaf 6.00 uur is de IJsselallee afgesloten vanaf het Spoolderplein tot en met de Spoolderbergweg in de rijrichting Almelo. Deze werkzaamheden duren tot en met maandag 21 augustus 18.00 uur.

Het doorgaand verkeer richting Zwolle-Zuid/Almelo wordt omgeleid via A28 afrit Noord, Ceintuurbaan, Oldeneelallee en vice versa. Lokaal verkeer wordt via diverse ontsluitingswegen omgeleid. De IJsselallee vanuit Zwolle richting A28 blijft bereikbaar tot vrijdag 18 augustus 18.00 uur.

Vrijdag 18 augustus – donderdag 25 augustus Spoolderplein

Van 18 augustus tot 25 augustus is het Spoolderplein, het verkeersplein bij A28-afslag Zwolle-Zuid, in fases dicht voor verkeer. Aan het Spoolderplein wordt in opdracht van Rijkswaterstaat groot onderhoud uitgevoerd. Deze onderhoudswerkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd.

De 1e fase start vrijdag 18 augustus om 6.00 uur. Vanaf dat moment is de afrit Zwolle-Zuid richting Almelo/Hasselt/Genemuiden afgesloten inclusief het gedeelte Spoolderplein ten zuiden van de A28. Deze fase duurt tot en met maandag 21 augustus. Het doorgaand verkeer richting Almelo wordt omgeleid via de A50/A1, doorgaand verkeer richting Hasselt/Genemuiden wordt omgeleid via A28/afrit Nieuwleusen. Lokaal verkeer wordt omgeleid via diverse ontsluitingswegen.

Dinsdag 22 augustus - vrijdag 25 augustus Spoolderplein

Vanaf dinsdag 22 augustus tot vrijdag 25 augustus zal het gedeelte Spoolderplein ten noorden van de A28 gestremd zijn in verband met groot onderhoud. Gedurende deze fase 2 zal doorgaand verkeer richting Zwolle-Zuid/Hattem/Hanzeland worden omgeleid via A28 afrit Noord, Ceintuurbaan, Oldeneelallee en IJsselallee.

Maandag 28 augustus – donderdag 31 augustus A28 avond en nacht dicht
De A28 is van 28 tot 31 augustus in de avonden en nachten dicht, van 20.00 uur tot 05.00 uur, van Zwolle-Noord naar knooppunt Hattemerbroek. Het plein krijgt onderhoud van Rijkswaterstaat. Kijk voor meer informatie op rws.nl.

Omleidingen

De omleidingen staan met borden aangegeven. Het advies is uw reis van tevoren te plannen en rekening te houden met extra reistijd. Busmaatschappijen zullen een aangepaste route rijden, zij zullen dit zelf op kenbaar maken op de haltes en via de site(s).

Actueel overzicht alle wegafsluitingen

Ga voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen in Zwolle naar www.zwolle.nl/bereikbaarheid