ZWOLLE - De ijsmeesters van ROVA hebben ook vandaag weer een ronde gemaakt langs de zes aangewezen schaatsvijvers in Zwolle. Het ijs is iets dikker dan gisteren, maar de kwaliteit van het ijs is onvoldoende. Dit komt onder andere omdat het ijs de afgelopen dagen al flink gebruikt is. Hier en daar zijn grote scheuren ontstaan. En op de plekken waar mensen door het ijs zijn gezakt, zijn de gaten met een dun laagje ijs opnieuw dichtgevroren. De vijvers kunnen dus jammer genoeg dit weekend niet officieel worden vrijgegeven voor gebruik.


Eigen risico

Ga je toch schaatsen? Doe voorzichtig en geef elkaar de ruimte. Ga ook altijd met iemand samen, dan is er hulp als je bijvoorbeeld valt of door het ijs gaat. Pas goed op bij bruggen, stuwen en gaten in het ijs (wakken). In alle gevallen is schaatsen op eigen risico.

Ga niet schaatsen op de uiterwaarden bij de IJssel. Doordat het water daalt, raakt het ijs een stevige basis kwijt. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Wil je toch genieten van het winterse weer? Zoek dan een andere plek op in Zwolle.

Zwolse schaatsvijvers

Wanneer het ijs dik genoeg is, dan kan geschaatst worden op een van deze schaatsvijvers:

  • Park de Wezenlanden in Assendorp,
  • Dobbe in de Aa-landen,
  • Wavinvijver in Holtenbroek,
  • Twistvlietpark in Stadshagen,
  • Schellerpark en Ittersumerbroekpark in Zwolle-Zuid.

De ijsmeesters van ROVA houden de dikte van het ijs in de gaten en vegen het ijs (ook die van de stadsgracht). Als het ijs dik genoeg is om veilig te kunnen schaatsen, dan geven we dat aan op deze pagina. In alle gevallen is schaatsen op eigen risico. Daarbij wordt de kwaliteit en dikte van het ijs alleen gemeten bij bovenstaande locaties.

IJsbanen

Er kan door de leden van IJsvereniging WVF geschaatst worden op de ijsbaan.

Het bestuur van IJsclub HWZ heeft besloten om dit seizoen de ijsbaan in Herfte in verband met de coronaregels niet te openen.

Koek en zopie

Het is mogelijk om eten en drinken af te halen bij de bestaande horecagelegenheden. Dit jaar zijn koek en zopie tenten niet toegestaan bij het schaatsen. Dat geldt ook voor andere kraampjes langs het ijs.

Te druk?

Het advies is nog steeds om drukte te vermijden, ook bij het schaatsen. Op de sociale mediakanalen van de gemeente houden we u op de hoogte van eventuele drukte.