ZWOLLE - De wereld van professionals sluit niet altijd aan bij de leefwereld van mensen die in armoede leven, ondanks alle goede bedoelingen. Hoe kunnen we deze kloof overbruggen? Daarover gaat de Stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! op donderdagavond 27 oktober. Gastspreker is Tim ’s Jongers. Hij ziet het als zijn missie om de leefwereld van kwetsbare burgers en de beleidswereld dichter bij elkaar te brengen.


Iedereen is welkom op donderdag 27 oktober van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur, napraten tot 22.00 uur) en de toegang is gratis. De locatie is Hogeschool Windesheim Zwolle (auditorium gebouw H). De Stadsdialoog wordt dit keer samen georganiseerd met de studievereniging ‘ff sociaal’ van de opleiding Social Work van Hogeschool Windesheim.

In gesprek met elkaar

Wethouder kansengelijkheid Michiel van Willigen: “Het is ontzettend belangrijk om elkaar op te zoeken en met een open houding samen in gesprek te gaan. Alleen zo komen we meer te weten over de leefwereld van de ander en kunnen we aansluiten bij zijn of haar behoeften. Daarom ben ik blij met de Stadsdialoog. Ik hoop dan ook op een grote opkomst en goede gesprekken.”

Programma

Wethouder Michiel van Willigen trapt de avond af, gevolgd door de gastspreker Tim ’s Jongers. Tim is directeur van de Wiardi Beckman Stichting en voormalig senior adviseur bij de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Hij is politicoloog en publicist. Hij schreef columns in de Volkskrant en essays voor De Correspondent. Daarna gaan we met elkaar in gesprek, samen met een panel van professionals, studenten, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers.

Zwolle Armoedevrij!

In Zwolle werken verschillende organisaties samen in het armoedepact ‘Zwolle Armoedevrij!’. Deze organisaties zetten zich vanuit hun eigen achtergrond in voor het verminderen van armoede in Zwolle. De Stadsdialoog is onderdeel van ‘Zwolle Armoedevrij!’.