ZWOLLE - Hoe kunnen wij als professionals voorkomen dat jongeren zich aansluiten bij de criminaliteit? Daarover gaat Team Veiligheid van de gemeente Zwolle graag met je in gesprek. Ben jij als professional betrokken bij de Zwolse jeugd? Dan nodigen we je van harte uit voor een inspirerende werksessie over het voorkomen van jonge aanwas aan de georganiseerde criminaliteit op donderdag 15 juni.


Wat gaan we doen?

Het wordt een interactieve dag waarin we onze bewustwording rondom dit thema vergroten, ervaringen en kennis met elkaar delen en waarin we samen kijken naar de toekomst. Het ochtend- en middagprogramma is inclusief een lunch van 12:00 – 13:00 uur, waarin we met elkaar kennis en ervaring uitwisselen.

Het ochtendprogramma (09.30 – 13.00 uur)
Een plenaire opening waarin onder andere de Burgemeester vertelt over het gezond, veilig en kansrijk kunnen opgroeien van de jongeren in de gemeente Zwolle met behulp van een panelgesprek. Daarna gaan we het gesprek aan over de rol van de ervaringsdeskundige, criminele uitbuiting, criminele netwerken en de rol van de jongere hierin.

Het middagprogramma (12.00 – 17.00 uur)
We stappen in de leefwereld van de jongere en gaan actief aan de slag met vraagstukken op het gebied van samenwerkingen en innovatieve interventies met behulp van creatieve werkvormen.

Aanmelden voor de sessie

Locatie: BijHanz, Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle. Aanmelden kan door te mailen naar jeugdveiligheid@zwolle.nl. Je kunt je aanmelden voor de hele dag of een dagdeel. Vragen over deze bijeenkomst? Dan kun je ook contact opnemen via jeugdveiligheid@zwolle.nl.