ZWOLLE - Spirit, Serenity, Nature, Sunlight, Healing, Life. Dat staat op de Regenbogen, het object dat vrijdagmiddag wordt onthuld aan de zuidzijde van Station Zwolle. Het object is ontworpen door studenten van Cibap en staat symbool voor een divers en inclusief Zwolle.


Verantwoordelijk wethouder Dorrit de Jong onthult het werk: “In Zwolle streven we ernaar dat iedereen mee kan doen. Dat is ook één van de speerpunten van het nieuwe coalitieakkoord. Inclusief samenleven betekent voor mij dat je jezelf mág en kán zijn. Juist in de verschillen zit de kracht van de mens. Met de Regenbogen op ons stationsplein laten we dit heel kleurrijk zien aan alle inwoners en bezoekers van de stad.”

Zwolle Pride Festival

Aankomend weekend, 26, 27 en 28 augustus, staat acceptatie en emancipatie centraal tijdens het Zwolle Pride Festival. Het festival start met de onthulling van de Regenbogen op 26 augustus om 15.30 uur. Iedereen is van harte welkom aan de zuidzijde van het station. Onder het genot van een drankje en iets lekkers kan iedereen die dit wil een slotje bevestigen aan het kunstwerk. Hiermee kun je zelf of samen met je geliefde laten zien achter de boodschap van de Regenbogen te staan. Vrijdagavond om 20.00 uur vindt de ‘Queen of the East verkiezing’ plaats in Theater Odeon. Zaterdagmiddag om 14.30 uur start de Pride Walk dwars door de historische binnenstad van Zwolle. De Pride Walk eindigt op het Rodetorenplein met spetterende shows. Check de website voor het complete programma.

Inclusiviteit in de trein en op stations

Ook NS, Arriva en ProRail onderstrepen het belang van een inclusieve samenleving en maken dat dit weekend goed zichtbaar in Zwolle. Zo worden reizigers op Station Zwolle welkom geheten met onder andere een grote regenboogloper. Trainbow, het netwerk van NS en ProRail voor LHBTI+ collega’s, zal ook aanwezig zijn bij de opening. Bas Hogendorf van Trainbow: “Wij vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig kan voelen op het werk. Daarnaast zetten wij ons in om de reiziger een inclusieve reisbeleving te geven. Een object zoals De Regenbogen op station Zwolle en de Zwolle Pride dragen daar ontzettend aan bij. Vanuit Trainbow zijn wij dan ook graag aanwezig om te laten zien dat we deze initiatieven ondersteunen.”

Kijk voor meer informatie op www.zwollepride.nl