ZWOLLE - Afgelopen donderdag 7 juli is het eerste Parentshouse in Zwolle geopend, bedoeld voor ouders die in een relatiecrisis of in een scheidingssituatie zitten. Vaak kunnen zij geen woonruimte vinden, terwijl het belangrijk is dat ze rust krijgen in deze vaak ingewikkelde en moeilijke tijd. Het welzijn van de kinderen in scheidingssituaties moet voorop staan. Rust bij de ouders heeft een positief effect op kinderen. Kinderen mogen logeren in het Parentshouse.


Wethouder Michiel van Willigen en Martijn Sweitser,adjunct-directeur Wonen van deltaWonen overhandigden symbolisch de sleutel van het Parentshouse aan Ruud Luchtenveld van Parentshouse Nederland. Met deze sleuteloverdracht is het eerste Parentshouse in Zwolle een feit. Eerder op de dag werd de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de gemeente Zwolle, de woningcorporaties (deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang) en Parentshouse Nederland. Het is de bedoeling dat op termijn nog 2 Parentshouses in Zwolle worden geopend.

In Zwolle gaat het om zo’n 150 gezinnen die in deze lastige situatie zitten. Met het realiseren van Parentshouses zetten we weer een stap in het voorkomen van complexe scheidingen. De gemeente heeft samen met een breed netwerk van Zwolse professionals een visie ontwikkeld hierop. De kern van deze visie is de-escalatie en instandhouding van het ouderschap. Door een van beide ouders de mogelijkheid te bieden van een eigen plek wanneer dat op andere manieren niet lukt draagt bij aan het de-escaleren van conflicten en biedt ouders een betere mogelijkheid hun ouderschap in te blijven vullen ook als dat niet meer onder één dak is.

Meer info over het Parentshouse in Zwolle is hier te vinden: Zwolle - Parentshouses Nederland