NEDERLAND - Het wisselvallige zomerweer van het afgelopen weekend zet de komende week door. Dagelijks is er kans op buien, al laat ook de zon zich regelmatig zien bij temperaturen tussen de 19 en 22 graden.


Maandag begint de dag op veel plaatsen droog en met enkele opklaringen. In de loop van de dag gaat echter op meerdere plekken weer een bui vallen, maar tussendoor is er soms ook nog een gaatje voor zon. Met een meest matige, naar west tot noordwest draaiende wind wordt het 19 tot 22 graden.

Dinsdag is er wat meer ruimte voor de zon en staat er maar weinig wind. Er vallen een paar (lichte) buien en het is ronduit koel zomerweer met slecht 18 tot 21 graden als middagtemperatuur.

Op woensdag is de verwachting ongeveer hetzelfde al kan er hier en daar een spatje regen vallen bij een matige westenwind.

Donderdag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen. De wind trekt ook weer iets aan en het blijft aan de frisse kant met 18 tot 20 graden.

Vrijdag en in het komende weekend blijft het wisselvallig en koel zomerweer met dagelijks buien, maar soms ook droge dagdelen met zon. Het is daarbij 20 tot 22 graden. Op de langere termjn wordt er wel droger en iets warmer weer verwacht. Zo kan het in de week daarop weer langzaam richting de 25 graden gaan.