ZWOLLE - Op 1 september a.s. verschijnt ‘Vervoersbewijzen, alstublieft’ van Wouter Geerling. Een gevarieerde bundel met vermakelijke, rakende, boeiende verhalen van gebeurtenissen en ontmoetingen in … de trein.


We pakken allemaal wel eens de trein. Veel mensen doen dat zelfs dagelijks. Soms is dat een opgave, zeker momenteel met al het ‘gedoe’ op het spoor. Uitvallende treinen, personeelstekorten etc. We kunnen er allemaal over meepraten. Maar …. Er valt ook veel moois te beleven tijdens een treinreis. Een speciale ontmoeting of een hilarisch voorval.

Auteur Wouter Geerling reisde lange tijd dagelijks met de trein en de vele bijzondere momenten tijdens die reizen, van zichzelf maar ook van anderen, inspireerde hem tot het schrijven van de bundel ‘Vervoersbewijzen, alstublieft’. Geerling: “Treinreizen is, als je er oog voor hebt, avontuurlijk. Je ontmoet bijzondere mensen, vergeet je paraplu, moet gehaast overstappen. En wat doe je onderweg? Neem je de gewone of de stiltecoupé? Spreek je iemand aan op zijn herrie of verbijt je je? Reizen met de trein doen we allemaal. Oké, behalve die verstokte 140 kilometer per uur-rijders op de snelweg dan. We houden van treinreizen: rustig lezen, muziek luisteren of dagdromen terwijl we uit het raam staren. Ondertussen rijdt de trein gewoon door en komen we vanzelf aan op onze bestemming. Wat een gemak, wat een idylle. Natuurlijk verloopt niet elke treinreis zo rooskleurig. Reizen per trein kent het nodige ongemak, zoals vertraging, luidruchtige medepassagiers of volle coupés.”

‘Vervoersbewijzen, alstublieft’, is een leuke bundel voor hen die met regelmaat met de trein reizen of professioneel met ‘het spoor’ te maken hebben, maar zeker ook voor lezers die simpelweg houden van verhalen over intermenselijk contact en de bijzondere gebeurtenissen die daaruit voort kunnen komen. Geerling heeft zijn treinreisverhalen namelijk allemaal laten gaan over mensen, mensen zoals u en ik. Herkenbaar, amusant en soms spannend. Ook de soms minder leuke kanten van het reizen per trein komen voorbij, maar toch benadrukt ‘Vervoersbewijzen, alstublieft’ vooral de liefde voor reizen met de trein.

Het fijne van een bundel is bovendien dat je heel gemakkelijk een of twee verhalen leest om het boek vervolgens zonder moeite weer even weg te kunnen leggen. Of …. In je tas stoppen als je je bestemming hebt bereikt en uit moet stappen.

‘Vervoersbewijzen, alstublieft’ is vanaf 1 september a.s. via alle reguliere kanalen te bestellen. De bundel is tot stand gekomen in samenwerking met Boekengilde en is uitgevoerd als paperback van 125 pagina’s. Het ISBN luidt 9789464374964.