ZWOLLE - De afgelopen weken heeft de politie onderzoek gedaan naar signalen over het dealen van harddrugs. Dinsdag 7 april hebben politiemensen twee verdachten aangehouden voor het dealen van harddrugs, één verdachte voor het overtreden van de wet wapens en munitie en twee personen omdat ze harddrugs hadden gekocht. Daarnaast heeft de politie in vijf panden harddrugs, een groot geldbedrag, 30 kilo vuurwerk en een vuurwapen gevonden.


Tijdens de actiedag heeft de politie onder andere vijf panden aan de Gombertstraat, Frankhuizerallee, Jacob Gillesstraat, Faradaystraat en Van Disselstraat doorzocht. In een woning aan de Gomberstraat hebben agenten een vuurwapen en een kluis met harddrugs en een groot geldbedrag gevonden. De bewoner is aangehouden voor overtreding van de wet wapens en munitie. Op de andere locaties troffen agenten contant geld, pepperspray, 30 kilo vuurwerk en slag- en steekwapens aan. Er zijn twee mannen uit Zwolle aangehouden op verdenking van het dealen in harddrugs. Daarnaast hebben agenten twee mannen uit Zwolle aangehouden nadat ze harddrugs hadden afgenomen.

Informatie blijven delen
De aanpak van druggerelateerde criminaliteit heeft voor de politie in Zwolle prioriteit. Het verzamelen en ontvangen van informatie speelt daarbij een cruciale rol. Tijdens dit onderzoek kwamen anonieme tips binnen over het dealen van harddrugs. De politie bedankt de tipgevers voor de informatie en roept alle inwoners op om dit te blijven doen. Dat kan via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl