OLDEBROEK - De politie heeft vanmorgen een vermoedelijk drugslab aangetroffen aan de Broekeroordsweg. Er is één verdachte aangehouden en de politie is een onderzoek gestart.

De politie kwam het drugslab op het spoor na een controle ter plekke. Zij troffen een productielocatie aan van vermoedelijk synthetische drugs en grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. Er is één verdachte aangehouden. Dit is een man van 50 jaar uit de gemeente Oldebroek. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) en Forensische opsporing (FO) gaan verder met het onderzoek en de ontmanteling van het vermoedelijke lab.

Gevaarlijke situaties

Een drugslab of opslagplaats is een groot risico voor bewoners en omwonenden. Bij de productie van drugs worden gevaarlijke stoffen gebruikt. Die kunnen schadelijk zijn voor mens en milieu en leiden tot explosies, gevolgd door brand. Daarnaast kan een locatie waar (grondstoffen voor) drugs worden opgeslagen of geproduceerd leiden tot meer criminele activiteiten in de buurt. Hierdoor wordt de buurt onveiliger.

Voorkom gevaar, meld vermoedens

Om drugscriminaliteit tegen te gaan en gevaarlijke situaties in uw omgeving te voorkomen, is uw hulp onmisbaar. Heeft u een vermoeden van een drugslab of een drugsopslaglocatie bij u in de buurt? Meld dit bij ons via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0900 – 7000.