ARNHEM - De rechtbank veroordeelt een 27-jarige man uit Zwolle en een 23-jarige man zonder vaste woonplaats tot gevangenisstraffen voor het ontvoeren van een persoon. De 27-jarige man krijgt met 4 jaar celstraf de hoogste straf. De mannen trokken op 7 augustus 2020 in Arnhem een man, een bekende van ze, met geweld uit zijn auto en duwden het slachtoffer in de auto van de Zwollenaar. Het slachtoffer werd daarna naar een loods gereden, waar hij werd bedreigd en mishandeld. De man werd onder meer met een mes gestoken en met een balk geslagen.

Doordat vanwege een andere zaak de auto van de Zwollenaar werd afgeluisterd was de politie snel ter plaatse.

De straffen
De man uit Zwolle krijgt een gevangenisstraf van 4 jaar. Die straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De rechtbank weegt daarbij mee dat de man al eerder veroordeeld was voor soortgelijke feiten. Hij was in 2019 voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Naast zijn straf moet de man dat voorwaardelijk deel, 763 dagen, alsnog uitzitten.

De andere man krijgt een straf van 30 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De officier van justitie had 30 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk geëist. De straf is iets lager omdat de man wordt vrijgesproken van het steken met een mes.

Schadevergoeding
De mannen moeten ook een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Derde verdachte
In deze zaak is sprake van een derde verdachte. In verband met persoonlijke omstandigheden ging zijn zaak niet door. Deze man moet zich op een later moment alsnog voor de rechtbank verantwoorden.