ZWOLLE - Het rechercheteam dat het dodelijke schietincident aan de Palestrinalaan van 21 december onderzoekt, is op zoek naar mogelijke getuigen. Rond 15.15 uur werd een 39-jarige man neergeschoten, hij overleed even later aan zijn verwondingen. Er is direct een groot onderzoek gestart en het onderzoeksteam is op zoek naar vier specifieke personen die mogelijk getuige zijn geweest.


Rond 15.15 uur kwam de melding dat er een man was neergeschoten bij de Glenn Millerflat aan de Palestrinalaan. Terwijl burgers het slachtoffer reanimeerden, ging de verdachte er vandoor in een auto. Agenten zetten het gebied af voor onderzoek en de inmiddels aangekomen ambulance bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis, maar hij overleed daar aan zijn verwondingen. De recherche is een groot onderzoek gestart. Diezelfde avond hielden we in Maarssen een 54-jarige man uit Zwolle aan op verdenking van betrokkenheid.

Het onderzoek heeft zich daarna gericht op het reconstrueren van de gebeurtenissen en de rol van de verdachte.
Op basis van het onderzoek weet de recherche dat er omstanders zijn die mogelijk iets gezien hebben, maar die het team nog niet heeft gesproken.

Specifieke getuigen gezocht
Onderstaande personen wordt gevraagd om contact op te nemen met het onderzoeksteam, omdat zij mogelijk iets gezien hebben dat het onderzoek verder kan helpen.

  • Een jonge persoon liep op 21 december rond 15.05 uur voor de portiek van de Glenn Miller flat langs. Voor de ingang stond op dat moment een witte taxibus. Deze persoon liep achter de bus langs en vervolgens tussen de ondergrondse containers en de fietsenrekken naar de parkeerplaats. Hij droeg een donkere broek, sneakers en donkere trui/vest met lichte mouwen óf een donkere bodywarmer met een lichte trui eronder.
  • Een persoon liep rond 15.05 uur in de Palestrinalaan in de richting van de Glenn Miller flat. Deze persoon kwam uit de richting van de Beethovenstraat. Hij sloeg vanaf de Palestrinalaan rechtsaf de parkeerplaats van de flat op. Hij droeg een blauwgekleurde broek en donkere bovenkleding, vermoedelijk een donkergroene jas.
  • De inzittende(n) van een roodkleurige personenauto met twee donkere ramen in het dak. De auto reed rond 15.00 uur weg bij de Glenn Miller flat en sloeg linksaf de Palestrinalaan in, in de richting van de Beethovenlaan. De auto betrof vermoedelijk een Renault Scénic.
  • De inzittende(n) van een zilvergrijze Volvo, vermoedelijk model XC60 of XC90. De auto kwam uit de richting van de Beethovenlaan en sloeg rond 15.05 uur af vanuit de Palestrinalaan naar de Glenn Miller flat.

De personen die hierboven staan beschreven kunnen waardevolle informatie voor het onderzoek hebben en om die reden roept het rechercheteam hen op zich te melden. Zij worden niet verdacht van betrokkenheid bij dit incident. Herkent u zichzelf in de gezochte personen en denkt u dat u geen belangrijke informatie heeft, of heeft u niets gezien? Ook dan willen we graag met u in contact komen.

Heeft u informatie?
Bent of herkent u de omschreven personen? Neem dan contact op via onderstaande manieren:

  • Bel de opsporingstiplijn op 0800-6070 (gratis). Vermeld zaaknummer 2023586178.
  • Meld u via het tipformulier op deze pagina, als u uw gegevens achterlaat, neemt het team contact met u op

Herkent u zichzelf niet in de beschreven personen, maar heeft u wel informatie of camerabeelden van het incident? Dan spreken we u natuurlijk ook graag. Dat kan via bovenstaande manieren – camerabeelden kunt u uploaden via het tipformulier.

Anoniem informatie doorgeven kan ook: bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.