ZWOLLE - De politie heeft maandagmiddag 10 augustus in een hotel aan de Schuttevaerkade twee personen aangehouden. De verdachten, twee 18-jarige mannen uit Zwolle, worden verdacht van wapenbezit en het bezit van verdovende middelen. Het politieteam Zwolle heeft de zaak in onderzoek.


Even na 12.30 uur kregen agenten een melding naar aanleiding van het aantreffen van vuurwapens in een hotel. Het aantreffen van het de vuurwapens kwamen aan het licht doordat één van de medewerkers van de housekeeping melding maakte bij de hoteleigenaar. Zij was tijdens haar ronde de hotelkamers aan het schoonmaken en stuitte op een tas met daarin de vuurwapens. Hierop ondernam de hoteleigenaar direct actie en schakelde de politie in. De wapens zijn overgedragen aan de politie voor het verdere onderzoek.

Succesvolle aanhoudingen
Eenmaal ter plaatse werd de desbetreffende hotelkamer en het hotel doorzocht op eventueel sporen en andere wapens. In de hotelkamer troffen zij helaas niemand meer aan. Op het moment dat de agenten besloten weer naar beneden te lopen, omdat zij niets hadden aangetroffen, zagen zij twee mannen het hotel binnenlopen. De twee personen die het hotel binnenliepen, bleken ook daadwerkelijk de twee verdachten te zijn die gezocht werden. Beide mannen stapten de lift in, in mum van tijd sprintten de agenten de trap op om te kijken op welke verdieping de twee mannen zouden uitstappen. Eenmaal aangekomen op de tweede verdieping, troffen zij de mannen aan. De agenten kwamen direct in actie en zo konden de twee mannen aangehouden worden. Andere agenten kwamen ook snel ter plaatsen om te assisteren. De politie is direct een onderzoek gestart.

Onderzoek gaat door
Eén verdachte, een 18- jarige man uit Zwolle, zit nog vast. De medeverdachte, ook een 18- jarige man uit Zwolle, is heengezonden. Maar het onderzoek gaat uiteraard verder. Er wordt onder andere ook nader onderzoek aan de wapens verricht.