ZWOLLE - Wie kan iets vertellen over een tweetal autobranden in Zwolle? Binnen 24 uur hebben in de wijk Stadshagen twee autobranden plaatsgevonden waarbij de betrokken voertuigen volledig zijn uitgebrand. Ondanks dat het in beide incidenten om brandstichting gaat, is het niet duidelijk of beide zaken met elkaar te maken hebben.


In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 mei brandde rond 03:15 uur een witte Volkswagen Polo uit. Deze stond geparkeerd op de Van Hoogendorpware. Ten tijde van de brand is een lichtkleurige Peugeot 206 en een donkere Volvo S40 in de straat gezien. De politie is op zoek naar informatie over deze twee voertuigen. Wie zaten er bijvoorbeeld achter het stuur? En wat deden ze rond 03:15 uur, het tijdstip waarop de brand ontstond, in de straat? Ook als zij niks met deze brand te maken hebben, vragen we hen zich toch te melden, zodat we dat kunnen uitsluiten.

Op 13 mei ging aan de Staatssecretarislaan rond 23:30 uur een zilverkleurige Volkswagen Polo in vlammen op. Een uur hiervoor, rond 22.30 uur, reed een persoon met een scooter door de straat. Die had geen lamp aan. Na de brand is iemand op een lichtkleurige scooter vertrokken. We horen het graag als iemand daar meer over weet.Tijdens deze brand is in de buurt ook een getinte man gezien met een trainingspak van een voetbalclub, vermoedelijk van FC Barcelona of Paris Saint Germain. De politie komt graag met deze man in contact. Mogelijk beschikt hij over belangrijke informatie om het onderzoek verder te helpen. Daarnaast is uit het onderzoek gebleken dat er mogelijk sprake was van een ruzie eerder op de avond.

Zaaknummers: 2021213804 / 2021215237

Wie kan iets vertellen over deze autobranden?
Wie heeft er meer informatie over de man op de scooter?
Wie bestuurden de Peugeot en/of Volvo die op 13 mei rond 03:15 uur door de van Hoogendorpware reden?
Wie is de man in trainingspak? Meldt u zich alstublieft bij de politie.
Wie kan iets vertellen over een mogelijke ruzie eerder op de avond van 13 mei?
Alle informatie dat mogelijk kan leiden tot het oplossen van deze autobranden is welkom!