ZWOLLE - Op donderdag 23 maart werden de bewoners van een woning aan de Welle in Zwolle opgeschrikt door een zware explosie veroorzaakt door vuurwerk. Gelukkig raakte niemand gewond. Wie heeft meer informatie?


Iets na middernacht schrokken de bewoners van een huis aan de Welle in Zwolle wakker door een harde knal. Het bleek dat hun voordeur was vernield met zwaar vuurwerk. Gelukkig lagen ze op het moment van de explosie boven te slapen en raakten ze niet gewond.

Deze gevaarlijke actie had ernstige gevolgen kunnen hebben. Als er op dat moment iemand in de gang had gestaan, was diegene zeker gewond geraakt. De explosie veroorzaakte namelijk veel schade. De ramen van de voordeur waren kapot, het stucwerk viel van de buitenmuren en de deurposten waren ontzet.

Daarnaast heeft het voorval een grote impact gehad op het gezin, vooral op de jonge kinderen die daar wonen en midden in de nacht werden opgeschrikt door de harde knal.

Er zijn beelden van de explosie, maar helaas is daar niemand op te zien. Daarom zijn we op zoek naar informatie over de vermoedelijke dader(s) en het mogelijke motief. Als er getuigen zijn of als er ergens over gesproken is, dan horen we dat graag. Geef je informatie door, want misschien kan dit voor ons net het ontbrekende puzzelstukje zijn.

Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.