ZWOLLE - We zoeken een jongeman die op 19 maart rond 17:45 uur een buschauffeur in Zwolle heeft mishandeld. Gelukkig staat de verdachte op beeld.


Op camerabeelden is te zien hoe de verdachte bij een bushalte aan de Bachlaan op de kruising met de Mozartlaan staat te wachten. Hij stapt de bus in en vertelt de buschauffeur dat hij geen geld heeft. De buschauffeur spreekt hem hierop aan en zegt dat hij niet kan meerijden zonder geld. De jongen wil doorlopen, maar de buschauffeur vraagt hem dringend om uit de bus te stappen. Daar is de verdachte het blijkbaar niet mee eens, want hij valt de buschauffeur aan en deelt rake klappen uit. Daarna vlucht de jongen de bus uit.

Als gevolg van de mishandeling heeft het slachtoffer een flinke zwelling in zijn gezicht opgelopen. Het gedrag dat deze jongeman vertoond is onacceptabel. Agressie of geweld tegen mensen met een publieke taak, wordt niet getolereerd.

Help ons alsjeblieft door ons te tippen als je weet wie deze jongeman is!

Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.