ZWOLLE - We zijn op zoek naar twee mannen die eind december een gewiekste diefstal pleegden bij een juwelier in Zwolle. Terwijl één man de verkoopster afleidde, griste de andere man een ketting uit de handen en rende de winkel uit. We hebben beelden van de verdachten. Wie weet wie dit zijn?


Op dinsdag 20 december kwam één van de mannen de juwelierszaak aan de Diezerstraat binnen. Hij vroeg aan de verkoopster om de duurste gouden ketting in de winkel en zei dat het voor zijn moeder was. De verkoopster pakte een 14-karaats gouden collier uit de vitrine. Terwijl de man het collier bekeek, griste een andere man vervolgens de ketting uit zijn handen en rende ermee de winkel uit.

De twee mannen werkten samen en zijn mogelijk landelijk actief. Daarom willen we graag weten of er vergelijkbare incidenten hebben plaatsgevonden bij winkels. We hebben gelukkig duidelijke beelden van de diefstal. Wie herkent deze jonge mannen?

Contact opnemen

Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.