ZWOLLE - Vanwege Koningsdag hing er een oranje thule aan een deur bij een zorgvilla voor kwetsbare mensen. Een meisje met een paardenstaart en een jongen met kortgeknipt haar staken het in brand en brachten daarmee kwetsbare mensen in gevaar. Wie weet wie dit zijn?


Op camerabeelden is een groep personen te zien die langs de zorgvilla lopen. Het meisje en de jongen liepen naar de voordeur en staken de oranje thule in brand. De rest van de groep bleef wachten en de man met het oranje hoedje filmde het voorval. Na de brandstichting renden de daders weg.

Gevaarlijke actie
Een aantal mensen die voorbijliepen zagen een brandende voordeur en daarachter een hal die vol rook stond. Ze doofden het vuur snel en voorkwamen daarmee dat de brand groter werd en de bewoners van de zorgvilla in groot gevaar werden gebracht. De jongen en het meisje hebben zeer kwetsbare mensen in gevaar gebracht met hun actie. Was je onderdeel van die groep of weet je meer over ze? Neem contact op. Herken je de
brandstichters? Geef het dan nu door. Desnoods anoniem.

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.