ZWOLLE - Een brandstichter heeft in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 april enorme risico's genomen in Zwolle. Een huis aan de Timorstraat had veel schade en de bewoner moest naar het ziekenhuis. Wie heeft die brand aangestoken?


Rond 04:45 uur werd de bewoner wakker van de brand en kon op tijd zijn woning ontvluchten. De hulpdiensten waren snel ter plaatste en konden voorkomen dat de brand niet oversloeg naar omliggende huizen. De bewoner werd vanwege ingeademde rook overgebracht naar het ziekenhuis.

Na onderzoek door de brandweer bleek de brand te zijn ontstaan bij het kattenluikje in de achterdeur van de woning. De dader heeft vermoedelijk een brandbare vloeistof naar binnen gegoten, waarna de vloeistof werd aangestoken. Hij heeft een enorm risico genomen omdat deze brand zich had kunnen ontwikkelen tot een zeer grote brand met alle risico’s van dien. Bovendien had de verdachte in deze zaak kunnen weten dat mensen op dat tijdstip lagen te slapen. Het was kwart voor 5 's nachts. Brand stichten, midden in de nacht, is ontzettend gevaarlijk. Meerdere omwonenden moesten die nacht ook uit voorzorg hun woning verlaten. Vanwege alle risico's die deze brandstichter heeft genomen nemen we deze zaag hoog op en willen we graag weten wie hiervoor verantwoordelijk is geweest.

We weten dat er die nacht rond 03:30 uur een man in het donker gekleed en met een capuchon op tegen de voordeur van de woning heeft staan trappen. Dat was ruim een uur voordat de brand werd gesticht. En kort voor de brand, tussen half 5 en kwart voor 5 liep een man door de straat, onduidelijk is of hij de dader is. Mogelijk is hij een getuige en heeft hij informatie.

Heb je informatie voor ons? Neem dan contact op. Dat kan via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Weet je wel iets maar wil je absoluut niet dat je naam of nummer bekend wordt? Geef dan je informatie door via Meld Misdaad Anoniem. Dit staat los van de politie en daar worden geen namen of nummers genoteerd.