ZWOLLE - In de nacht van zaterdag op zondag 11 september werd aan de Enkstraat in Zwolle een woning in brand gestoken. De bewoners konden het huis zonder verwondingen verlaten. We zijn op zoek naar getuigen van deze brandstichting.


Rond tien voor half vier werd één van de bewoners wakker van een harde klap. Ze ging naar beneden en zag dat de buurvrouw op de voordeur bonkte en hoorde haar schreeuwen dat ze het huis uit moesten. Haar man kwam ook naar beneden en deed de deur naar de woonkamer open. Daar kwam allemaal rook en vuur uit, waarop ze de woonkamerdeur meteen weer dicht hebben gedaan. Omdat de sleutel van de voordeur in de woonkamer lag, waren de bewoners letterlijk opgesloten in hun eigen huis. Gelukkig had één van de buren een sleutel van het huis. Door een ruitje van de voordeur te vernielen konden de buren die sleutel naar binnen gooien en konden de bewoners op tijd het huis verlaten. Ze zijn direct nagekeken door ambulancepersoneel. Dankzij het optreden van de buren is er niemand gewond geraakt.

We pakken deze zaak hoog op en zijn daarom op zoek naar getuigen van deze brandstichting. Heb je informatie en heb je die nog niet gedeeld met ons? Woon je daar in de buurt en heb je camerabeelden waar mogelijk iets op staat? Of heb je andere informatie die ons verder kan helpen? Neem dan contact op. Weet je wel iets maar wil je absoluut niet dat je naam of je nummer bekend wordt? Geef dan alsjeblieft informatie via Meld Misdaad Anoniem. Dat staat los van de politie en daar worden geen namen of nummers genoteerd. Je hebt verschillende mogelijkheden om te tippen, laat in deze zaak geen informatie verloren gaan!