ZWOLLE - De politie kreeg in de nacht van vrijdag 30 april op zaterdag 1 mei een melding van een steekincident. Het steekincident vond plaats in een woning aan de van Ittersumhof. Daarbij raakten twee mannen gewond. Er is een onderzoek gestart en de politie is op zoek naar getuigen.


Rond 2.30 uur belde een (nog) onbekende man aan bij een woning aan de van Ittersumhof. Er ontstond een woordenwisseling met de twee personen die in de woning aanwezig waren. Daarbij werd ook een mes gebruikt. De twee aanwezigen, de bewoner en een 27-jarige bezoeker uit Dalfsen, raakten daarbij gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De man ging er samen met een andere man vandoor.

Achtervolging
In dezelfde nacht wilden agenten op de Assendorperstraat een (motor)scooter staande houden. De bestuurder en zijn passagier reden echter door en er ontstond een achtervolging. De passagier kwam tijdens de achtervolging ten val en rende weg. Agenten konden hem op de Zuiderkerkstraat aanhouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Zwolle. Op de vluchtroute troffen agenten een mes aan. Er wordt onderzocht of het mes een rol heeft gespeeld bij het steekincident. Later die nacht werd een motorscooter onder verdachte omstandigheden teruggevonden op de Bisschop Willebrordlaan. Onderzoek moet uitwijzen of deze man, de bestuurder van de (motor)scooter en de aangetroffen motorscooter betrokken zijn bij het steekincident. In afwachting van het onderzoek is de 19-jarige man voorlopig heengezonden.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van beide incidenten. Was u in de nacht van vrijdag 30 april op zaterdag 1 mei in de buurt van de van Ittersumhof en heeft u in de periode van 2.15 uur tot 3.00 uur iets verdachts gezien of één of meerdere mannen zien vluchten? Was u tussen2.30 uur en 5 uur in de omgeving van de Assendorperstraat, Zuiderkerkstraat of de Bisschop Willebrordlaan? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.