ZWOLLE - Zaterdagavond tijdens een verkeerssurveillance kreeg het Politie Team Verkeer Oost Nederland kennis dat er een auto over de A28 zou rijden die voorzien zou zijn van gestolen kentekenplaten. Er werd met diverse eenheden post gevat langs de A28 en het voertuig werd gespot bij Zwolle

De bestuurder werd een volgteken gegeven waar netjes aan werd voldaan. Tijdens het onderzoek tijdens de staande houding bleek dat de gevoerde kentekenplaten inderdaad van diefstal afkomstig waren. Nadat men het VIN-nummer controleerde bleek dat de auto zelf ook van diefstal afkomstig was.

De verdachte werd aangehouden, de auto en de gevoerde kentekenplaten in beslag genomen. Bij doorzoeken van de kofferbak kwam vervolgens ook de originele, bij het voertuig behorende, witte kentekenplaat boven water.

Tevens bleek dat de bestuurder geheel niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, vanzelfsprekend werd daar ook proces-verbaal voor opgemaakt.

De recherche gaat vandaag verder met het onderzoek en de eigenaar van de auto zal ingelicht worden, die vast en zeker blij zal zijn dat haar auto onbeschadigd terug is.