ZWOLLE - Zondagavond 12 september rond 20.00 uur kregen we een melding van een alerte getuige. De melder zag vanaf een afstand dat drie personen (in de omgeving van de Palestrinalaan) bezig waren om fietsen in te laden in een bus.

De melder bedacht zich geen moment en belde met de politie. Aangezien we een goed signalement van de verdachten en de locatie van de bus hadden, hadden we de verdachten snel in beeld. Na een achtervolging hebben we een 59-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Er werden diverse elektrische fietsen aangetroffen die allemaal als gestolen gesignaleerd stonden. De rechtmatige eigenaren van de fietsen worden opgespoord zodat de fietsen aan hen teruggegeven kunnen worden.

Getuigenoproep
De verdachte opereerde niet alleen. We zijn nog opzoek naar twee andere verdachten die mogelijk betrokken zijn bij de fietsendiefstal. Heeft u rondom dit tijdstip iets opvallends gezien in de omgeving van de Palestrinalaan of heeft u mogelijk beelden van dit incident? Heeft u meer informatie of weet u wie deze verdachten zijn? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Fiets gestolen? Doe aangifte!
Doe altijd aangifte bij de politie. Aangifte doen kan online of op een politiebureau. Alleen dan wordt uw fiets opgenomen in het fietsdiefstalregister. Dat helpt om uw fiets terug te vinden en om de dief en heler op te sporen. In overleg kan de fiets, als deze wordt achterhaald, ook bij u terugbezorgd worden. Zonder het doen van aangifte is er geen kans om uw fiets terug te krijgen via de politie. Meer informatie over fietsendiefstal en wat u hier zelf aan kunt doen leest u hier https://www.politie.nl/onderwerpen/diefstal-fiets.html